Užičanin Dejan Simić u potrazi za dodatnim poslom, došao je na ideju da u Kačeru, rodnom selu svoju majke, pokrene proizvodnju sušenog voća i povrća. Mašine su kupljene još pre dve godine, ali zbog nedostatka kvalitetnih tehnologa, proizvodnja je tek sada upotpunjena. „Planinski zalogaj“ kako je Dejan nazvao svoj brend, za veoma kratko vreme postao je prepoznatljiv među kupcima i predstavlja ogroman potencijal u poljoprivredno- prehrambenoj industriji.
Bivši fudbaler po okončanju karijere i zasnivanju porodice, uz suprugu i dve male ćerke, posao u fabrici oružja, tražio je način kako da dodatno upotpuni kućni budžet. Znajući da suvo voće zovu „priroda u malom“ Dejan je brzo došao na ideju da se bavi sušenjem voća i povrća:
-Na ideju sam došao jer sam već godinama unazad razmišlajo o nekom dodatnom poslu i nekako je ideja sama po sebi došla, jer nema mnogo tih proizvođača u našem okrugu. Radimo sušenje pomorandže, banane, jabuke, kruške, šljive i još nekih proizvoda, a od povrća smo radili sušeni luk, cveklu, paradajiz za sada- počinje priču Dejan Simić vlasnik „Planinskog zalogaja“
Sušara u Kačeru neophodnim mašinama opremljena je još pre dve godine. Ali potraga za dobrim tehnologom je potrajala i konačno je sušenje počelo. Dejan Simić je izabrao Kačer zbog blizine Užicu, jer čitav proces sušenja mora biti pod kontrolom pa su dolasci lakši. Dejanu u poslu pored supruge pomažu i roditelji jer kada je vreme susenja, posla je puno. A kapacitet sušare zavisi od voća i povrća:
-Na primer jabuka zauzima najviše prostora, nju svežu možemo da stavimo oko 30 kg, dok šljive na primer možemo da stavimo veću količinu čak do 110 kg. Sam proces sušenja traje od 12 do 18 sati.- ističe Dejan.
Tehnologija sušenja je drugačija kod svakog voća, od temperature do vremena sušenja. Kvalitet osušenog voća zavisi od sorte voća, a ono na šta je Dejan ponosan je da se u njegovoj sušari primenjuje metod priorodnog sušenja, bez ikakvih dodataka:
-Sve radimo priorodnim putem, bez dodatka šećara ili bilo kakvih hemija. Radimo isključivo na kvalitetu, a ne na izgledu voća .
Nas sagovorni nije propustio da naglasi da je suseno voce i povrće izuzetno zdravo i da je važan deo ishrane. Mogu da ga koriste i dijabetičari jer je veoma bogat izvor vlakana, kao i antioksidanata.
Iako već ima prepoznatljiv brend “Planinski zalogaj” Dejan Simić smatra da je pred njima još dosta rada jer su potencijale ove grane veliki. To je posao koji je u poslednje vreme, zahvaljujući pomenama navika u ishrani, u Srbiji doživljava ekspanziju. A Simići razmišlaju i o izvozu.
Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena * zvezdicom. Info Press zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara. Komentare koji sadrže govor mržnje, uvrede i psovke, kao i komentare koji se ne odnose na vest, ne objavljujemo.
Spisak dosadašnjih komentara za članak "SUŠARA ZA VOĆE I POVRĆE “PLANINSKI ZALOGAJ”". Podelite vaše mišljenje sa nama. Pošaljite komentar klikom na dugme - napišite komentar.
Izdajem radionicu za mehaničarske usluge sa 4 dizalice u užem centru grada. Izdajem radionicu za limarsko- farbarske usluge sa komorom u užem centru grada. Informacije možete dobiti na: 062/162 1111
Izdajem stan stan u kvalitetnoj novogradnji kog hotela Morava u Čačku. Stan je kompletno namešten, površine 35 m2. Informacije možete dobiti na: 064/ 148 03 77 064 /510 78 33
Za sve naše klijente odobravamo posebne mesečne popuste i akcije kao i stalne popuste za penzionere, lica sa troje i više dece kao i za nezaposlena lica, popust 28%.
U našim poslovnicama u Bavaria centar Preljina i Bavaria Team Čačak, Vašu registraciju mozete platiti na više mesečnih rata putem čekova gradjana, putem administrativne zabrane.
Na osnovu izjava privrednika u školskoj 2024 /25, na nivou Srbije zahtev za obrazovanje po dualnom modelu podnelo je više od 4 400 učenika za u sistem dualnog obrazovanja
Turistička organizacija Zlatibor planira da napravi zimsku pauzu u radu kampa koristiti za promotivne aktivnosti i učešće na specijalizovanim događajima sajmovi
Užičanin Dejan Simić u potrazi za dodatnim poslom, došao je na ideju da u Kačeru, rodnom selu svoju majke, pokrene proizvodnju sušenog voća i povrća. Mašine su kupljene još pre dve godine, ali zbog nedostatka kvalitetnih tehnologa, proizvodnja je tek sada upotpunjena. „Planinski zalogaj“ kako je Dejan nazvao svoj brend, za veoma kratko vreme postao je prepoznatljiv među kupcima i predstavlja ogroman potencijal u poljoprivredno- prehrambenoj industriji.
Bivši fudbaler po okončanju karijere i zasnivanju porodice, uz suprugu i dve male ćerke, posao u fabrici oružja, tražio je način kako da dodatno upotpuni kućni budžet. Znajući da suvo voće zovu „priroda u malom“ Dejan je brzo došao na ideju da se bavi sušenjem voća i povrća:
-Na ideju sam došao jer sam već godinama unazad razmišlajo o nekom dodatnom poslu i nekako je ideja sama po sebi došla, jer nema mnogo tih proizvođača u našem okrugu. Radimo sušenje pomorandže, banane, jabuke, kruške, šljive i još nekih proizvoda, a od povrća smo radili sušeni luk, cveklu, paradajiz za sada- počinje priču Dejan Simić vlasnik „Planinskog zalogaja“
Sušara u Kačeru neophodnim mašinama opremljena je još pre dve godine. Ali potraga za dobrim tehnologom je potrajala i konačno je sušenje počelo. Dejan Simić je izabrao Kačer zbog blizine Užicu, jer čitav proces sušenja mora biti pod kontrolom pa su dolasci lakši. Dejanu u poslu pored supruge pomažu i roditelji jer kada je vreme susenja, posla je puno. A kapacitet sušare zavisi od voća i povrća:
-Na primer jabuka zauzima najviše prostora, nju svežu možemo da stavimo oko 30 kg, dok šljive na primer možemo da stavimo veću količinu čak do 110 kg. Sam proces sušenja traje od 12 do 18 sati.- ističe Dejan.
Tehnologija sušenja je drugačija kod svakog voća, od temperature do vremena sušenja. Kvalitet osušenog voća zavisi od sorte voća, a ono na šta je Dejan ponosan je da se u njegovoj sušari primenjuje metod priorodnog sušenja, bez ikakvih dodataka:
-Sve radimo priorodnim putem, bez dodatka šećara ili bilo kakvih hemija. Radimo isključivo na kvalitetu, a ne na izgledu voća .
Nas sagovorni nije propustio da naglasi da je suseno voce i povrće izuzetno zdravo i da je važan deo ishrane. Mogu da ga koriste i dijabetičari jer je veoma bogat izvor vlakana, kao i antioksidanata.
Iako već ima prepoznatljiv brend “Planinski zalogaj” Dejan Simić smatra da je pred njima još dosta rada jer su potencijale ove grane veliki. To je posao koji je u poslednje vreme, zahvaljujući pomenama navika u ishrani, u Srbiji doživljava ekspanziju. A Simići razmišlaju i o izvozu.
Napiši komentar
komentari
Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena * zvezdicom. Info Press zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara. Komentare koji sadrže govor mržnje, uvrede i psovke, kao i komentare koji se ne odnose na vest, ne objavljujemo.
Spisak dosadašnjih komentara za članak "SUŠARA ZA VOĆE I POVRĆE “PLANINSKI ZALOGAJ”". Podelite vaše mišljenje sa nama. Pošaljite komentar klikom na dugme - napišite komentar.
Izdajem radionicu za mehaničarske usluge sa 4 dizalice u užem centru grada. Izdajem radionicu za limarsko- farbarske usluge sa komorom u užem centru grada. Informacije možete dobiti na: 062/162 1111
Izdajem stan stan u kvalitetnoj novogradnji kog hotela Morava u Čačku. Stan je kompletno namešten, površine 35 m2. Informacije možete dobiti na: 064/ 148 03 77 064 /510 78 33
Na osnovu izjava privrednika u školskoj 2024 /25, na nivou Srbije zahtev za obrazovanje po dualnom modelu podnelo je više od 4 400 učenika za u sistem dualnog obrazovanja
Ovaj web sajt koristi kolačiće kako bi izvršavao određene funkcionalnosti, te radi analize poseta i prilagođavanja sadržaja. Načini prikupljanja, obrade i upravljanja ličnim podacima, definisani su dokumentom Politika privatnosti.
Obavezni kolačići
Obavezni kolačići su oni koji omogućavaju neometan rad sajta. Drugačije se nazivaju i funkcionalnim kolačićima. Njihovim isključivanjem ispravan rad ovog sajta ne bi bio moguć, te se oni nalaze u ovoj kategoriji obaveznih.
Ukoliko isključite ove kolačiće, nećemo biti u mogućnosti da zapamtimo vaša podešavanja privatnosti i obaveštenje o kolačićima biće iznova učitano na svakoj stranici koju posetite.
Analitički i marketinški kolačići
Ovi kolačići nam omogućavaju da prikupimo podatke o načinima korišćenja sajta i dalje unapređujemo sajt, kako bismo mogli da pružimo korisne i kvalitetne informacije, te pozitivna i personalizovana korisnička iskustva.
Molimo vas odobrite obavezne kolačiće kako bismo mogli da upamtimo vaša podešavanja.