Najvažniji posao za voćare ovih dana je rezidba voća. Poljoprivredni stručnjaci kažu da su zbog lepog vremena i praktično produžene jeseni, ovu tehničku operaciju neki proizvođači započeli u prvom delu zime, ali je sada ona intenzivirana. Preporučuju da se najpre urade jabučaste voćne vrste, a tek kasnije koštičave, iz više razloga .
Poznati voćar iz Milićevaca Miladin Blagojević na vreme je započeo zimsku rezidbu jabuka i očekuje da taj posao završi za nekoliko dana.
Na plantaži od devet hektara Blagojević gaji jabuke i kajsije. Za rezidbu je angažovao sedam radnika . Nakon primene ove mere kod jabuka , kasnije će obaviti i letnju rezidbu kajsija. Da bi posao završio kaže potrebno mu je oko 100 radnih dana.
Rezidbu voća kod Blagojevića duže od dve decenije obavlja Pero Stevanetić iz Preljine . Kaže da je najvažnije da se koristi profesionalni alat i domaćinima savetuje da se odmah vrate kući oni koji dođu sa neprofesionalnim makazama.
Osnovni cilj rezidbe je regulisanje rasta i rodnosti voća u kasnijim fazama, ističe stručnjak za voćarstvo dr Aleksandar Leposavić. Ova operacija može da se uradi i kada se voće posadi , čak i u vreme vegetacije . Leposavić kaže da je najbolje da se najpre obavi rezidba jabučastih voćnih vrtsa , a tek kasnije koštičavih i kada se uđe u vegetaciju.
,,Jedan od razloga za kasniju rezidbu je što poslednjih godina veliki problem u zasadima prave bolesti i štetočine od kojih je najizraženija bakterioza pseudomonas i njen otrov koji se prenose putem makaza po hladnom vremenu”, objašnjava Leposavić.
Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena * zvezdicom. Info Press zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara. Komentare koji sadrže govor mržnje, uvrede i psovke, kao i komentare koji se ne odnose na vest, ne objavljujemo.
Spisak dosadašnjih komentara za članak "Rezidba voća u čačanskom kraju". Podelite vaše mišljenje sa nama. Pošaljite komentar klikom na dugme - napišite komentar.
oš jedan tmuran decembarski dan u Srbiji. Očekuje se oblačno i hladno vreme, ponegde uz slabu kišu ili rosulu. Na planinama će provejavati slab sneg. Duvaće slab severni vetar.
Izdajem radionicu za mehaničarske usluge sa 4 dizalice u užem centru grada. Izdajem radionicu za limarsko- farbarske usluge sa komorom u užem centru grada. Informacije možete dobiti na: 062/162 1111
Izdajem stan stan u kvalitetnoj novogradnji kog hotela Morava u Čačku. Stan je kompletno namešten, površine 35 m2. Informacije možete dobiti na: 064/ 148 03 77 064 /510 78 33
Za sve naše klijente odobravamo posebne mesečne popuste i akcije kao i stalne popuste za penzionere, lica sa troje i više dece kao i za nezaposlena lica, popust 28%.
Na portalu Biznis.rs koji svake dodeljuje priznanje i nagrade “Žena u bisnisu” , izmedju ostalog navodi se da su prema statistici žene vlasnice oko 32 odsto preduzeća u Srbiji
U prethodne 4 godine brojni startapovi bili su korisnici ovog projekta I mnogi su već razvili inovativne proizvode kojisu već na tržištu širom sveta od Kine, UAE, SAD, EU, regiona.
Najvažniji posao za voćare ovih dana je rezidba voća. Poljoprivredni stručnjaci kažu da su zbog lepog vremena i praktično produžene jeseni, ovu tehničku operaciju neki proizvođači započeli u prvom delu zime, ali je sada ona intenzivirana. Preporučuju da se najpre urade jabučaste voćne vrste, a tek kasnije koštičave, iz više razloga .
Poznati voćar iz Milićevaca Miladin Blagojević na vreme je započeo zimsku rezidbu jabuka i očekuje da taj posao završi za nekoliko dana.
Na plantaži od devet hektara Blagojević gaji jabuke i kajsije. Za rezidbu je angažovao sedam radnika . Nakon primene ove mere kod jabuka , kasnije će obaviti i letnju rezidbu kajsija. Da bi posao završio kaže potrebno mu je oko 100 radnih dana.
Rezidbu voća kod Blagojevića duže od dve decenije obavlja Pero Stevanetić iz Preljine . Kaže da je najvažnije da se koristi profesionalni alat i domaćinima savetuje da se odmah vrate kući oni koji dođu sa neprofesionalnim makazama.
Osnovni cilj rezidbe je regulisanje rasta i rodnosti voća u kasnijim fazama, ističe stručnjak za voćarstvo dr Aleksandar Leposavić. Ova operacija može da se uradi i kada se voće posadi , čak i u vreme vegetacije . Leposavić kaže da je najbolje da se najpre obavi rezidba jabučastih voćnih vrtsa , a tek kasnije koštičavih i kada se uđe u vegetaciju.
,,Jedan od razloga za kasniju rezidbu je što poslednjih godina veliki problem u zasadima prave bolesti i štetočine od kojih je najizraženija bakterioza pseudomonas i njen otrov koji se prenose putem makaza po hladnom vremenu”, objašnjava Leposavić.
Napiši komentar
komentari
Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena * zvezdicom. Info Press zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara. Komentare koji sadrže govor mržnje, uvrede i psovke, kao i komentare koji se ne odnose na vest, ne objavljujemo.
Spisak dosadašnjih komentara za članak "Rezidba voća u čačanskom kraju". Podelite vaše mišljenje sa nama. Pošaljite komentar klikom na dugme - napišite komentar.
oš jedan tmuran decembarski dan u Srbiji. Očekuje se oblačno i hladno vreme, ponegde uz slabu kišu ili rosulu. Na planinama će provejavati slab sneg. Duvaće slab severni vetar.
Izdajem radionicu za mehaničarske usluge sa 4 dizalice u užem centru grada. Izdajem radionicu za limarsko- farbarske usluge sa komorom u užem centru grada. Informacije možete dobiti na: 062/162 1111
Na portalu Biznis.rs koji svake dodeljuje priznanje i nagrade “Žena u bisnisu” , izmedju ostalog navodi se da su prema statistici žene vlasnice oko 32 odsto preduzeća u Srbiji
Ovaj web sajt koristi kolačiće kako bi izvršavao određene funkcionalnosti, te radi analize poseta i prilagođavanja sadržaja. Načini prikupljanja, obrade i upravljanja ličnim podacima, definisani su dokumentom Politika privatnosti.
Obavezni kolačići
Obavezni kolačići su oni koji omogućavaju neometan rad sajta. Drugačije se nazivaju i funkcionalnim kolačićima. Njihovim isključivanjem ispravan rad ovog sajta ne bi bio moguć, te se oni nalaze u ovoj kategoriji obaveznih.
Ukoliko isključite ove kolačiće, nećemo biti u mogućnosti da zapamtimo vaša podešavanja privatnosti i obaveštenje o kolačićima biće iznova učitano na svakoj stranici koju posetite.
Analitički i marketinški kolačići
Ovi kolačići nam omogućavaju da prikupimo podatke o načinima korišćenja sajta i dalje unapređujemo sajt, kako bismo mogli da pružimo korisne i kvalitetne informacije, te pozitivna i personalizovana korisnička iskustva.
Molimo vas odobrite obavezne kolačiće kako bismo mogli da upamtimo vaša podešavanja.