U Svečanoj sali gradske kuće u Užicu predstavljen je kuvar Mijus.co- ukusi -slasna avantura u četiri godišnja doba, autor Veljka M. Mijuškovića, doktora ekonomskih nauka, profesora na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Izdavač je Čigoja štampa.
Veljko M. Mijušković rođeni je Užičanin. Doktor ekonomskih nauka, univerzitetski profesor, pisac trilera i fudb bloger, nije slučajno izabrao svoj rodni grad da u njemu započne turneju svog prvenca u kulinarstvu:
-Prva promocija je ovde u mom gradu, isto kao kada je bio i roman „Pre nego đavo dođe po svoje“, a tako će biti i na proleće kada bude izlazio moj drugi roman. Ovo je moj rodni grad, moja baza, uvek jako lepe emocije jer su ovde jako dobri ljudi. U Užicu uvek imam veliku podršku i onda svaki poduhvat koji organizujem, krećem odavde, jer ovo je moja osnova i ljudi koji su mi dali podršku da idem dalje- emotivno kaže dr Mijušković.
O knjizi je, pored autora govorila i Vesna Smiljanić Rangelov, urednik :
-Iako se može postaviti pitanje zašto u mnoštvu izdanja na sličnu temu, baš ovaj kuvar, odgovor na to pitanje uopšte nije težak. On podrazumeva jedan širok spektar jela od nacionalnih, tradicionalnih pa do onih egzotičnih, podrazumeva internacionalnu kuhinju. Nijedno jelo nije komplikovano, i sve što je potrebno lako je dostupno našim kulinarima. Kuvar je prožet i blagim književnim štivom- ističe urednica Smiljanić Rangelov.
Kuvar mijus.co ukusi: Slasna avantura u četiri godišnja doba sadrži četiri poglavlja, za svako godišnje doba po jedno. Svako poglavlje ima po 50 recepata. Tu su i zanimljive rubrike kao što su „predlog za prilog“, „ako niste znali“ i „mali kuriozitet iz ličnog života. Veljkov kuvar vam nudi i brojne anegdote o tome kako je neko jelo nastalo.
Sam autor dr Mijušković i urednica Smiljanić Rangleov, izdvajaju priču o nastavku Vasine torte koja je prema legendi nastala u Paraćinu, početkom XX veka. Vasa Čokrljan, poznati trgovac i paraćinski zet, odveo je svoju suprugu u Beč, jer je imala tešku i razičnu trudnoću. Vasa je pronašao najbolje lekare, koji su spasili i dete i suprugu Jelenu. Zahvalna tašta je osmislila tortu u čast svog zeta. Tako je nastala Vasina torta.
Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena * zvezdicom. Info Press zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara. Komentare koji sadrže govor mržnje, uvrede i psovke, kao i komentare koji se ne odnose na vest, ne objavljujemo.
Spisak dosadašnjih komentara za članak "Promocija kuvara prof. dr Veljka M. Mijuškovića". Podelite vaše mišljenje sa nama. Pošaljite komentar klikom na dugme - napišite komentar.
oš jedan tmuran decembarski dan u Srbiji. Očekuje se oblačno i hladno vreme, ponegde uz slabu kišu ili rosulu. Na planinama će provejavati slab sneg. Duvaće slab severni vetar.
Izdajem radionicu za mehaničarske usluge sa 4 dizalice u užem centru grada. Izdajem radionicu za limarsko- farbarske usluge sa komorom u užem centru grada. Informacije možete dobiti na: 062/162 1111
Izdajem stan stan u kvalitetnoj novogradnji kog hotela Morava u Čačku. Stan je kompletno namešten, površine 35 m2. Informacije možete dobiti na: 064/ 148 03 77 064 /510 78 33
Za sve naše klijente odobravamo posebne mesečne popuste i akcije kao i stalne popuste za penzionere, lica sa troje i više dece kao i za nezaposlena lica, popust 28%.
I u 2025. godini planirane su mnogobrojne aktivnosti najrazličitijih sadržaja koje će realizovati Narodni muzej u Čačku kao čuvar kulturnog nasleđa ovog kraja. Narodni muzej u svom sastavu ima pet odeljenja, a muzej je zavredeo i status ustanove od… […]
U Svečanoj sali gradske kuće u Užicu predstavljen je kuvar Mijus.co- ukusi -slasna avantura u četiri godišnja doba, autor Veljka M. Mijuškovića, doktora ekonomskih nauka, profesora na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Izdavač je Čigoja štampa.
Veljko M. Mijušković rođeni je Užičanin. Doktor ekonomskih nauka, univerzitetski profesor, pisac trilera i fudb bloger, nije slučajno izabrao svoj rodni grad da u njemu započne turneju svog prvenca u kulinarstvu:
-Prva promocija je ovde u mom gradu, isto kao kada je bio i roman „Pre nego đavo dođe po svoje“, a tako će biti i na proleće kada bude izlazio moj drugi roman. Ovo je moj rodni grad, moja baza, uvek jako lepe emocije jer su ovde jako dobri ljudi. U Užicu uvek imam veliku podršku i onda svaki poduhvat koji organizujem, krećem odavde, jer ovo je moja osnova i ljudi koji su mi dali podršku da idem dalje- emotivno kaže dr Mijušković.
O knjizi je, pored autora govorila i Vesna Smiljanić Rangelov, urednik :
-Iako se može postaviti pitanje zašto u mnoštvu izdanja na sličnu temu, baš ovaj kuvar, odgovor na to pitanje uopšte nije težak. On podrazumeva jedan širok spektar jela od nacionalnih, tradicionalnih pa do onih egzotičnih, podrazumeva internacionalnu kuhinju. Nijedno jelo nije komplikovano, i sve što je potrebno lako je dostupno našim kulinarima. Kuvar je prožet i blagim književnim štivom- ističe urednica Smiljanić Rangelov.
Kuvar mijus.co ukusi: Slasna avantura u četiri godišnja doba sadrži četiri poglavlja, za svako godišnje doba po jedno. Svako poglavlje ima po 50 recepata. Tu su i zanimljive rubrike kao što su „predlog za prilog“, „ako niste znali“ i „mali kuriozitet iz ličnog života. Veljkov kuvar vam nudi i brojne anegdote o tome kako je neko jelo nastalo.
Sam autor dr Mijušković i urednica Smiljanić Rangleov, izdvajaju priču o nastavku Vasine torte koja je prema legendi nastala u Paraćinu, početkom XX veka. Vasa Čokrljan, poznati trgovac i paraćinski zet, odveo je svoju suprugu u Beč, jer je imala tešku i razičnu trudnoću. Vasa je pronašao najbolje lekare, koji su spasili i dete i suprugu Jelenu. Zahvalna tašta je osmislila tortu u čast svog zeta. Tako je nastala Vasina torta.
Napiši komentar
komentari
Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena * zvezdicom. Info Press zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara. Komentare koji sadrže govor mržnje, uvrede i psovke, kao i komentare koji se ne odnose na vest, ne objavljujemo.
Spisak dosadašnjih komentara za članak "Promocija kuvara prof. dr Veljka M. Mijuškovića". Podelite vaše mišljenje sa nama. Pošaljite komentar klikom na dugme - napišite komentar.
oš jedan tmuran decembarski dan u Srbiji. Očekuje se oblačno i hladno vreme, ponegde uz slabu kišu ili rosulu. Na planinama će provejavati slab sneg. Duvaće slab severni vetar.
Izdajem radionicu za mehaničarske usluge sa 4 dizalice u užem centru grada. Izdajem radionicu za limarsko- farbarske usluge sa komorom u užem centru grada. Informacije možete dobiti na: 062/162 1111
Ovaj web sajt koristi kolačiće kako bi izvršavao određene funkcionalnosti, te radi analize poseta i prilagođavanja sadržaja. Načini prikupljanja, obrade i upravljanja ličnim podacima, definisani su dokumentom Politika privatnosti.
Obavezni kolačići
Obavezni kolačići su oni koji omogućavaju neometan rad sajta. Drugačije se nazivaju i funkcionalnim kolačićima. Njihovim isključivanjem ispravan rad ovog sajta ne bi bio moguć, te se oni nalaze u ovoj kategoriji obaveznih.
Ukoliko isključite ove kolačiće, nećemo biti u mogućnosti da zapamtimo vaša podešavanja privatnosti i obaveštenje o kolačićima biće iznova učitano na svakoj stranici koju posetite.
Analitički i marketinški kolačići
Ovi kolačići nam omogućavaju da prikupimo podatke o načinima korišćenja sajta i dalje unapređujemo sajt, kako bismo mogli da pružimo korisne i kvalitetne informacije, te pozitivna i personalizovana korisnička iskustva.
Molimo vas odobrite obavezne kolačiće kako bismo mogli da upamtimo vaša podešavanja.