Osnovna obrada zemljišta za setvu prolećnih kultura i prihrana ozimih strnina najvažniji su poslovi u poljoprivredi polovinom februara. Agronomi savetuju da prihrana bude kvalitetna . To podrazumeva od 150 do 250 kilograma azotnog đubriva po hektaru i preporučuju KAN ILI amonijum nitrat odnosno AN. Poljoprivrednici su ogorčeni zbog cene đubriva , ali nemaju izbora , kažu moraju prihraniti posejane kulture da bi ,,stigle“ do ruke.
Goran Stranjančević iz Baluge trnavske posejao je prošle godine u optimalnom roku pšenicu i ječam na površini od oko 4 hektara.Uspeo je solidno da pripremi njivu iako je bilo malo padavina i na sreću , kaže, to se nije odrazilo na takozvani ponik. Boriće se da prihrani posejano zemljište iako nema nikakvu računici kada poredi sa prošlogodišnjom cenom pšenice po kilogramu .
Iako se na području Čačka ozime strnine ne gaje zbog ekonomske dobiti , već više zbog plodoreda , očuvanja zemljišta I navike da se imaju ove kulture posejane, parcele se moraju prihraniti ,poručuje savetodavac Milan Damljanović. Žitarice se seju uglavnom na parcelama koje su u prethodnoj kulturi bile bolje pođubrene .
Poljoprivrednik Stranjančević žitarice seje zbog toga što se bavi stočarstvom pa mu je potrebno dosta hrane za stoku. Morao je ove godine da dokupljuje hranu za stoku, kao I njegov komšija Vide koji se godinama bavi mlečnim govedarstvom .
Optimalno je vreme I za pripremu njiva za prolećnu setvu. Zemljište je još uvek prilično natopljeno vodom I trebalo bi sačekati da se malo isuši , kaže Damljanović I naglašava da mehanizacija nikako ne sme ulaziti u parcele koje su prevlažene jer to loše utiče na samo zemljište.
Zima je pri kraju , ali još nije prošla I ne znamo šta nas čeka. Međutim, do sada su uslovi bili idealni za pšenicu . Bilo je dovoljno snega I Ima dovoljno zemljišne vlage .Nije bilo nekih ekstremno niskih temperature koje bi uticale na pšenicu. Damljanović kaže da se na ječmu negde I negde pojavilo malo žutila , ali to će da prođe , to je , ističe, fiziološko žutilo, nije nikakva bolest I sa prvim sunčanim danima ječam će da se povrati, odnosno da ozeleni.
Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena * zvezdicom. Info Press zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara. Komentare koji sadrže govor mržnje, uvrede i psovke, kao i komentare koji se ne odnose na vest, ne objavljujemo.
Spisak dosadašnjih komentara za članak "Vreme za prihranu I prolećnu obradu zemljišta". Podelite vaše mišljenje sa nama. Pošaljite komentar klikom na dugme - napišite komentar.
Izdajem radionicu za mehaničarske usluge sa 4 dizalice u užem centru grada. Izdajem radionicu za limarsko- farbarske usluge sa komorom u užem centru grada. Informacije možete dobiti na: 062/162 1111
Izdajem stan stan u kvalitetnoj novogradnji kog hotela Morava u Čačku. Stan je kompletno namešten, površine 35 m2. Informacije možete dobiti na: 064/ 148 03 77 064 /510 78 33
Za sve naše klijente odobravamo posebne mesečne popuste i akcije kao i stalne popuste za penzionere, lica sa troje i više dece kao i za nezaposlena lica, popust 28%.
U našim poslovnicama u Bavaria centar Preljina i Bavaria Team Čačak, Vašu registraciju mozete platiti na više mesečnih rata putem čekova gradjana, putem administrativne zabrane.
Svake godine, pa tako i ove, obeležena je 83 godišnjica tragično nastradalim radnicima i građanima u Fabrici oružja i municije 22. novembra 1941. godine
Praksa je pokazala da gradjani vole da se pitaju , odnosno da daju svoje sugestije I predloge o izgradnji nekih infrastrukturnih objekata koji nedostaju u njihovoj lokalnoj zajednici.
Sneg koji je noćas i jutros padao na području Grada Užica, kao i na teritoriji užičkih seoskih mesnih zajednica, nije izazvao veće probleme. U višim delovima grada formiran je snežni pokrivač od deset… […]
U organizaciji Muzičkog društva „Srpski Zlatoust“ i pod pokroviteljstvom Gradskog kulturnog centra i grada Užica, po treći put će biti organizovano tradicionalno veče frule pod nazivom „Duša frularskih priča“. U okviru bogatog muzičkog… […]
Osnovna obrada zemljišta za setvu prolećnih kultura i prihrana ozimih strnina najvažniji su poslovi u poljoprivredi polovinom februara. Agronomi savetuju da prihrana bude kvalitetna . To podrazumeva od 150 do 250 kilograma azotnog đubriva po hektaru i preporučuju KAN ILI amonijum nitrat odnosno AN. Poljoprivrednici su ogorčeni zbog cene đubriva , ali nemaju izbora , kažu moraju prihraniti posejane kulture da bi ,,stigle“ do ruke.
Goran Stranjančević iz Baluge trnavske posejao je prošle godine u optimalnom roku pšenicu i ječam na površini od oko 4 hektara.Uspeo je solidno da pripremi njivu iako je bilo malo padavina i na sreću , kaže, to se nije odrazilo na takozvani ponik. Boriće se da prihrani posejano zemljište iako nema nikakvu računici kada poredi sa prošlogodišnjom cenom pšenice po kilogramu .
Iako se na području Čačka ozime strnine ne gaje zbog ekonomske dobiti , već više zbog plodoreda , očuvanja zemljišta I navike da se imaju ove kulture posejane, parcele se moraju prihraniti ,poručuje savetodavac Milan Damljanović. Žitarice se seju uglavnom na parcelama koje su u prethodnoj kulturi bile bolje pođubrene .
Poljoprivrednik Stranjančević žitarice seje zbog toga što se bavi stočarstvom pa mu je potrebno dosta hrane za stoku. Morao je ove godine da dokupljuje hranu za stoku, kao I njegov komšija Vide koji se godinama bavi mlečnim govedarstvom .
Optimalno je vreme I za pripremu njiva za prolećnu setvu. Zemljište je još uvek prilično natopljeno vodom I trebalo bi sačekati da se malo isuši , kaže Damljanović I naglašava da mehanizacija nikako ne sme ulaziti u parcele koje su prevlažene jer to loše utiče na samo zemljište.
Zima je pri kraju , ali još nije prošla I ne znamo šta nas čeka. Međutim, do sada su uslovi bili idealni za pšenicu . Bilo je dovoljno snega I Ima dovoljno zemljišne vlage .Nije bilo nekih ekstremno niskih temperature koje bi uticale na pšenicu. Damljanović kaže da se na ječmu negde I negde pojavilo malo žutila , ali to će da prođe , to je , ističe, fiziološko žutilo, nije nikakva bolest I sa prvim sunčanim danima ječam će da se povrati, odnosno da ozeleni.
Napiši komentar
komentari
Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena * zvezdicom. Info Press zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara. Komentare koji sadrže govor mržnje, uvrede i psovke, kao i komentare koji se ne odnose na vest, ne objavljujemo.
Spisak dosadašnjih komentara za članak "Vreme za prihranu I prolećnu obradu zemljišta". Podelite vaše mišljenje sa nama. Pošaljite komentar klikom na dugme - napišite komentar.
Izdajem radionicu za mehaničarske usluge sa 4 dizalice u užem centru grada. Izdajem radionicu za limarsko- farbarske usluge sa komorom u užem centru grada. Informacije možete dobiti na: 062/162 1111
Izdajem stan stan u kvalitetnoj novogradnji kog hotela Morava u Čačku. Stan je kompletno namešten, površine 35 m2. Informacije možete dobiti na: 064/ 148 03 77 064 /510 78 33
Svake godine, pa tako i ove, obeležena je 83 godišnjica tragično nastradalim radnicima i građanima u Fabrici oružja i municije 22. novembra 1941. godine
Praksa je pokazala da gradjani vole da se pitaju , odnosno da daju svoje sugestije I predloge o izgradnji nekih infrastrukturnih objekata koji nedostaju u njihovoj lokalnoj zajednici.
Ovaj web sajt koristi kolačiće kako bi izvršavao određene funkcionalnosti, te radi analize poseta i prilagođavanja sadržaja. Načini prikupljanja, obrade i upravljanja ličnim podacima, definisani su dokumentom Politika privatnosti.
Obavezni kolačići
Obavezni kolačići su oni koji omogućavaju neometan rad sajta. Drugačije se nazivaju i funkcionalnim kolačićima. Njihovim isključivanjem ispravan rad ovog sajta ne bi bio moguć, te se oni nalaze u ovoj kategoriji obaveznih.
Ukoliko isključite ove kolačiće, nećemo biti u mogućnosti da zapamtimo vaša podešavanja privatnosti i obaveštenje o kolačićima biće iznova učitano na svakoj stranici koju posetite.
Analitički i marketinški kolačići
Ovi kolačići nam omogućavaju da prikupimo podatke o načinima korišćenja sajta i dalje unapređujemo sajt, kako bismo mogli da pružimo korisne i kvalitetne informacije, te pozitivna i personalizovana korisnička iskustva.
Molimo vas odobrite obavezne kolačiće kako bismo mogli da upamtimo vaša podešavanja.