U Mačkatu je svečano otvoren 23. Sajam suvomesnatih proizvoda „Pršutijada 2025″. Najboljim proizvođačima proizvoda od mesa prvog dana manifestacije uručena su priznanja . Sajam traje do 16. Februara I posetioci će tokom naredna tri dana moći da degustiraju specijalitete od mesa od kojih se mnogi proizvode samo u zlatiborskim selima. Organizatori Sajma su Udruženje proizvođača suvomesnatih proizvoda Zlatiborskog okruga, opština Čajetina, preduzeće Eko Agrar, Turistička organizacija Zlatibor, Kulturni centar Zlatibor.
Organizatori Sajma suvomesnatih proizvoda , koji je u Mačkatu svečano otvoren 14. februra potrudili su se I ovoga puta da ponuda različitih prerađevina od mesa bude veoma bogata . Manifestacija ima takmičarski karakter I za priznanje najboljih u različitim lkategorijama nadmetalo se 11 proizvođača. Da ne bi bilo neizvesnosti nagrade su uručene već prvog dana, pa se na tenane moglo uživati u sajmu narednih dana . Prvo mesto za najbolju slaninu zauzela je Jelena Stojanović. Za goveđu I svinjsku pršutu dobila je treću nagradu. Jelena kaže da na sajmovima najviše prodaje slaninu I kvalitetnu kobasicu.
Mladi Veljko Kovačević dobio je zlatnu medalju za najbolju goveđu pršutu . Zlatna medalja za svinjsku pršutu I svinjsku steju otišla je u ruke Mitra Marića , a srebrna za njegovu slaninu I kobasicu.
Ovogodišnju Pršutijadu otvorio je predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović I poželeo dobrodošlicu brojnim gostima.Podsetio je na početak ove manifestacije I izrazio zadovoljstvo što je sajam opravdao očekivanja organizatora I prvih učesnika.
,, I ova Pršutijada je pokazala koliko smo bili u pravu što smo više pažnje kroz programe posvetili razvoju sela . Razvijao se I Zlatibor paralelno sa seoskim mesnim zajednicama zahvaljujući prvenstveno proizvođačaima I dobrim domaćinima” , rekao je između ostalog Stamatović.