Ivanu i Dejana Gligorijevića spojila je ljubav na prvoj godini Poljoprivrednog fakutleta u Beogradu. Istog dana su diplimirali a potom odlučili da svetla velegrade zamene za selo. Vratili su se u Dejanov rodni kraj, selo Radanovce kod Kosjerića, gde sada uspešno vode porodični biznis- mlekaru Kajsija.
Mladi bračni par Ivana i Dejan nisu oklevali da se po završetku školovanja vrate na Dejanovu dedovinu u selo Radanovce. Odluka je bila i lakša jer je i Ivana rodom iz Žagubice, pa i njoj nije bilo teško da se odrekne života u velegradu. Nastavili su već započetu tradiciju pravljenja krem sira, posao koji su započeli Dejanovi roditelji:
-Nismo se dvoumili da se vratimo jer moji imaju nekih stotinu tona sirovog mleka godišnje, pa smo po završetku fakutleta supruga i ja odlučili da se vratimo i napravimo mali pogon za preradu sirovog mleka- počinje priču Dejan Gligorijević.
A ovi mladi, sposobni, smireni, čestiti i dobronamerni ljudi, polako i strpljivo su trasirali put svojoj mlekari. Snova i ideja vodilja uvek ima, pa je tako posao iz dana u dan postajao sve veći. Sada u svom asirtimanu imaju proizvodi koji imaju poseban šarm i jedinstven ukus:
-Trenutno se u ponudi nalazi naš davno poznati krem sir koji mi radimo po jednom starom receptu, ali se na taj krem sir nadovezala punomasna kiška, imamo i mladi punomasni sir- priča Dejan.
Zanimljivo je i kako je mlekara dobila naziv Kajsija. Po drvetu kajsija, koje se nalazi u dvorištu porodične kuće već skoro pola veka, i nemi je svedog svih srećnih, ali i onih tužnih trenutaka:
-To drvo je uz samu kuću i svih ovih godina svašta je doživela. Jednostvano je osećamo kao deo porodice, i kao znak zahvalnosti odlučili smo i da naša firma ponese ime Kajsija- objašnjava Dejan.
Stub uspešne i stabilne porodice, je žena. A Ivana je ta koja svemu daje poseban pečat i prefinjenost. I ništa joj nije teško. Uz dva sina, trogodišnjeg Vuka i jednogodišnje Strahinju sve postiže:
-Ništa nije teško, a imamo i pomoć kompletne porodice. Organizujemo se po potrebi ali sve stižemo. Glavni teret je na Dejanu a ja sam tu oko pakovanja, a inače tu sam i kada treba i za pranje, za prevoz mleka, jednostavno sve što treba da se uradi, ali to su opet sitnice naspram onoga što moj suprug radi. Zadužena sam i za marketing, tu nam dosta pomažu internet i društvene mreže. Ljudi najviše preko interneta kupuju- zadovoljno kaže Ivana Gligorijević.
A maleni Vuk već ima osećaj za porodični biznis. Sigruno da će mlekara Kajsija imati naslednike koji će je vodite u nove poslovne izazbove i svet biznisa.
Zadivljujuće je kako Gligorijevići u selu Radanovci kod Kosjerića funcionišu. Tri generacije na okupu a svi složni, kao jedan. Zato kada dolazite ne samo u njihov dom , već i u mlekaru Kajsija, ne možete a da ne osetite taj poseban porodični šarm koji pleni i ne ostavlja vas ravnodušnim.
Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena * zvezdicom. Info Press zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara. Komentare koji sadrže govor mržnje, uvrede i psovke, kao i komentare koji se ne odnose na vest, ne objavljujemo.
Spisak dosadašnjih komentara za članak "POSEBAN ŠARM MLEKARE KAJSIJA". Podelite vaše mišljenje sa nama. Pošaljite komentar klikom na dugme - napišite komentar.
Izdajem radionicu za mehaničarske usluge sa 4 dizalice u užem centru grada. Izdajem radionicu za limarsko- farbarske usluge sa komorom u užem centru grada. Informacije možete dobiti na: 062/162 1111
Izdajem stan stan u kvalitetnoj novogradnji kog hotela Morava u Čačku. Stan je kompletno namešten, površine 35 m2. Informacije možete dobiti na: 064/ 148 03 77 064 /510 78 33
Za sve naše klijente odobravamo posebne mesečne popuste i akcije kao i stalne popuste za penzionere, lica sa troje i više dece kao i za nezaposlena lica, popust 28%.
U našim poslovnicama u Bavaria centar Preljina i Bavaria Team Čačak, Vašu registraciju mozete platiti na više mesečnih rata putem čekova gradjana, putem administrativne zabrane.
Sneg koji je noćas i jutros padao na području Grada Užica, kao i na teritoriji užičkih seoskih mesnih zajednica, nije izazvao veće probleme. U višim delovima grada formiran je snežni pokrivač od deset… […]
U organizaciji Muzičkog društva „Srpski Zlatoust“ i pod pokroviteljstvom Gradskog kulturnog centra i grada Užica, po treći put će biti organizovano tradicionalno veče frule pod nazivom „Duša frularskih priča“. U okviru bogatog muzičkog… […]
Brend ,,Plodovi Srbije” čije je sedište u selu Ježevica kod Čačka uskoro će postati bogatiji za api centar . Izgradnja prve sertifikovane api komore je pri kraju , a ponosna vlasnica brenda Danijela … […]
Sedamdesetogodišnji Rade Jocić, nekadašnji radnik fabrike Prvi Partizan Fasau, penzionerske dane u užičkom selu Buar provodi neumorno prikupljajući podatke o vremenu. Za prognoze samoukog meteorologa, meštani tvrde da su nepogrešive. Meštani Buara ne… […]
U MZ Kukići svečano predat na upotrebu novoizgradjeni teren za košarku. Investitor je ovdašnja mesna zajednica, a vrednost radova je 3,3 miliona dinara. U cilju stvaranja što boljih uslova i infrastrukture na seoskom… […]
Ivanu i Dejana Gligorijevića spojila je ljubav na prvoj godini Poljoprivrednog fakutleta u Beogradu. Istog dana su diplimirali a potom odlučili da svetla velegrade zamene za selo. Vratili su se u Dejanov rodni kraj, selo Radanovce kod Kosjerića, gde sada uspešno vode porodični biznis- mlekaru Kajsija.
Mladi bračni par Ivana i Dejan nisu oklevali da se po završetku školovanja vrate na Dejanovu dedovinu u selo Radanovce. Odluka je bila i lakša jer je i Ivana rodom iz Žagubice, pa i njoj nije bilo teško da se odrekne života u velegradu. Nastavili su već započetu tradiciju pravljenja krem sira, posao koji su započeli Dejanovi roditelji:
-Nismo se dvoumili da se vratimo jer moji imaju nekih stotinu tona sirovog mleka godišnje, pa smo po završetku fakutleta supruga i ja odlučili da se vratimo i napravimo mali pogon za preradu sirovog mleka- počinje priču Dejan Gligorijević.
A ovi mladi, sposobni, smireni, čestiti i dobronamerni ljudi, polako i strpljivo su trasirali put svojoj mlekari. Snova i ideja vodilja uvek ima, pa je tako posao iz dana u dan postajao sve veći. Sada u svom asirtimanu imaju proizvodi koji imaju poseban šarm i jedinstven ukus:
-Trenutno se u ponudi nalazi naš davno poznati krem sir koji mi radimo po jednom starom receptu, ali se na taj krem sir nadovezala punomasna kiška, imamo i mladi punomasni sir- priča Dejan.
Zanimljivo je i kako je mlekara dobila naziv Kajsija. Po drvetu kajsija, koje se nalazi u dvorištu porodične kuće već skoro pola veka, i nemi je svedog svih srećnih, ali i onih tužnih trenutaka:
-To drvo je uz samu kuću i svih ovih godina svašta je doživela. Jednostvano je osećamo kao deo porodice, i kao znak zahvalnosti odlučili smo i da naša firma ponese ime Kajsija- objašnjava Dejan.
Stub uspešne i stabilne porodice, je žena. A Ivana je ta koja svemu daje poseban pečat i prefinjenost. I ništa joj nije teško. Uz dva sina, trogodišnjeg Vuka i jednogodišnje Strahinju sve postiže:
-Ništa nije teško, a imamo i pomoć kompletne porodice. Organizujemo se po potrebi ali sve stižemo. Glavni teret je na Dejanu a ja sam tu oko pakovanja, a inače tu sam i kada treba i za pranje, za prevoz mleka, jednostavno sve što treba da se uradi, ali to su opet sitnice naspram onoga što moj suprug radi. Zadužena sam i za marketing, tu nam dosta pomažu internet i društvene mreže. Ljudi najviše preko interneta kupuju- zadovoljno kaže Ivana Gligorijević.
A maleni Vuk već ima osećaj za porodični biznis. Sigruno da će mlekara Kajsija imati naslednike koji će je vodite u nove poslovne izazbove i svet biznisa.
Zadivljujuće je kako Gligorijevići u selu Radanovci kod Kosjerića funcionišu. Tri generacije na okupu a svi složni, kao jedan. Zato kada dolazite ne samo u njihov dom , već i u mlekaru Kajsija, ne možete a da ne osetite taj poseban porodični šarm koji pleni i ne ostavlja vas ravnodušnim.
Napiši komentar
komentari
Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena * zvezdicom. Info Press zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara. Komentare koji sadrže govor mržnje, uvrede i psovke, kao i komentare koji se ne odnose na vest, ne objavljujemo.
Spisak dosadašnjih komentara za članak "POSEBAN ŠARM MLEKARE KAJSIJA". Podelite vaše mišljenje sa nama. Pošaljite komentar klikom na dugme - napišite komentar.
Izdajem radionicu za mehaničarske usluge sa 4 dizalice u užem centru grada. Izdajem radionicu za limarsko- farbarske usluge sa komorom u užem centru grada. Informacije možete dobiti na: 062/162 1111
Izdajem stan stan u kvalitetnoj novogradnji kog hotela Morava u Čačku. Stan je kompletno namešten, površine 35 m2. Informacije možete dobiti na: 064/ 148 03 77 064 /510 78 33
Sneg koji je noćas i jutros padao na području Grada Užica, kao i na teritoriji užičkih seoskih mesnih zajednica, nije izazvao veće probleme. U višim delovima grada formiran je snežni pokrivač od deset… […]
U organizaciji Muzičkog društva „Srpski Zlatoust“ i pod pokroviteljstvom Gradskog kulturnog centra i grada Užica, po treći put će biti organizovano tradicionalno veče frule pod nazivom „Duša frularskih priča“. U okviru bogatog muzičkog… […]
Brend ,,Plodovi Srbije” čije je sedište u selu Ježevica kod Čačka uskoro će postati bogatiji za api centar . Izgradnja prve sertifikovane api komore je pri kraju , a ponosna vlasnica brenda Danijela … […]
Ovaj web sajt koristi kolačiće kako bi izvršavao određene funkcionalnosti, te radi analize poseta i prilagođavanja sadržaja. Načini prikupljanja, obrade i upravljanja ličnim podacima, definisani su dokumentom Politika privatnosti.
Obavezni kolačići
Obavezni kolačići su oni koji omogućavaju neometan rad sajta. Drugačije se nazivaju i funkcionalnim kolačićima. Njihovim isključivanjem ispravan rad ovog sajta ne bi bio moguć, te se oni nalaze u ovoj kategoriji obaveznih.
Ukoliko isključite ove kolačiće, nećemo biti u mogućnosti da zapamtimo vaša podešavanja privatnosti i obaveštenje o kolačićima biće iznova učitano na svakoj stranici koju posetite.
Analitički i marketinški kolačići
Ovi kolačići nam omogućavaju da prikupimo podatke o načinima korišćenja sajta i dalje unapređujemo sajt, kako bismo mogli da pružimo korisne i kvalitetne informacije, te pozitivna i personalizovana korisnička iskustva.
Molimo vas odobrite obavezne kolačiće kako bismo mogli da upamtimo vaša podešavanja.