Kada je Kadrija Dute, ili kako ga svi Užičani zovu majstor Kale, 1995. godine stigao iz rodnog Dragaša u Užice, nije ni pomislio da će u njemu i ostati. Ovaj vredni Goranac, poslastičar po zanimanju, ali i vrsni majstor bureka, peciva i kolača, zaljubio se u grad na obali Đetinje, otvorio, sada već čuvenu radnju „Kod Kala“ i već godinama svojim slanišima i slatkišima zadovoljava ukuse i najprobirljivijih Užičana.
Slučajan susret na moru odlučio je sudbinu tada mladog Kadrije Dute. Došao je u Užice, ne sluteći da će tu i ostati. Goranac čiji su i preci se bavili poslastičarksim poslom, počeo je kao poslastičar, ali je u međuvremenu naučio dosta toga. Njegova radnja Kod Kala smeštena na Autobuskoj stanici u Užicu postala je simbol vremena :
-Ovo je mnogo dobar zanat ali se moraš odreći dosta da bi uspeo, kao ja. Došao samo u Užice 1995. Godine i evo i dan danas sam tu. Mnogo mi je lepo ovde, dobro poslujem u gradu sam lepo primljen i volim Užice- kaže Kadrija Dute
Majstor Kale se priseća kako je daleke 1974 godine počeo da radi nakon završenog zanata u Beranama. Kaže da je velika razlika tada i sada, ali je svih godina kvalitet na prvom mestu:
-Počeo sam kada se sve radilo na drva, i dok učiš zanat sve poslušaš, i cepaš drva, odeš u nabavku, znači bio sam pravi šegrt. Zato sam zadovoljan jer sam uspeo. U svakom mestu gde sam bio bio sam lepo primljen, i poznat po kvalitetu.
Kod Kala se podjednako pazari i leti i zimi, za slave se najviše prodaju pite, ali od svega najviše se traži njegov hrskavi burek, koji je u trenu i uz slast pojede.
Majstor Kalu je najveća sreća što njegov posao ima ko da nasledi. Sin Jahija koji je inače diplimirani master menadžmenta u turizmu
od 2011 godine, uporedo sa knjigom radi i u očevoj radnji. U međuvremenu stekao je i porodicu, suprugu Anesu i desetomesečnu ćerku Hanifu, koji su mu uz roditelje i najveća podrška u želji da nastavi porodični biznis:
-Bilo je veoma naporno. Dešavalo se da uspatnem pre četiri da završim neke poslove u radnji, pa onda trčim na autobus za Novi Sad ili Vrnjačku banju, gde sam se školovao. Kombinovali smo se jer je tata imao želju da završim fakultet, i to sam zbog njega učinio- kaže Jahija Dute
Ko jednom proba proizvode majstor Kala sigurno je da će se ponovo vratiti, jer vas neverovatan ukus Kalovih slatkiša i slaniša prosto mami
Na kraju majstor Kale nam otkriva i da je tajna dobro pekara, da se na prvom mestu zanat voli. Mora se biti odgovoran a ako si poslušan, onda si i uspešan. Zadovoljstvo mušterija mora biti na prvom mestu, poruka je ovog vrednog Goranca.