Branin   ajvar  osvojio  mušterije  za  vrlo  kratko  vreme 

Branin   ajvar  osvojio  mušterije  za  vrlo  kratko  vreme 

15/09/2024

Autor: 

Gordana Rajičić

Izvor: Infopress

Foto: Infopress

Brana  Joksić  iz  Ježevice  kod  Čačka  već  deset  godina  priprema  najbolji  ajvar  ,  kako  kažu  njene  mušterije,  i  to  ne  samo  u  čačanskom  kraju  već i  mnogo  šire.  Ovaj  proizvod  je  samo  jedan  deo brojne  slane  i  slatke  Branine  zimnice  nadaleko  čuvene.  Sve  proizvodi  sama  priprema  i  sve  je  bez  ikakvih  veštačkih  dodataka.  Ove  sezone  pripremila  je  više  od  500  tegli  ajvara  uz  druge  salate,  džemove ,  pekmeze ,  slatka ,  kompote,  sirupe  i  drugo.  Njene  proizvode  je  moguće  poručiti  on lajn putem  interneta  , a vrši  i  kućnu  dostavu.   

      Kod  Brane  Joksić  iz   Ježevice , iz  čije  radionice  stiže  najbolji  ajvar  , popularni  šporet  Smederevac ne  gasi  se  od  maja do  kraja  oktobra.  Ostavlajnje  zimnice  započinje  sa  jagodama ,  a završav sa  dunjama.  Između  toga  slani    program  se  podrazumeva.  Trenutno  ostavlja  ajvar iako je  već  više  od  500  tegli   ove  salate  pripremila,  još  je  mnogo  ostalo  za  pripremu  jer  je  potražnja  za  ovim  njenim  proizvodom    izuzetno  velika.  

  ,, Sada je  sezona ajvara  I  ostavljam  od  čisto  pečene  paprike, blagi  I  ljuti. Po  želji  mušterije  dodajem  plavi  paradaiz . Mnogo sam ostavila , ali  sada zaliha nemam  ni  malo . Ajvar  je  I  dalje  u  toku  I  ostavićemo  još  dosta”,  kaže  Brana.  Ona  dnevno  pripremi  nekoliko  desetina   tegli.  Tome  prethodi  nekoliko  svojevrsnih   faza   obrade  paprike . 

  ,, Jedan dan pečem, jedan dan ljuštim ,  treći dan pržim. Jedno  50  teglo  dnevno  pripremim.  Ne  može  više”,  rekla  nam  je  Brana I  ispričala nma recept  za  ajvar. ,,Opere se  paprika,  izbriše,  peče ,  oljušti  se  , sve  se  lepo  očisti.  Onda se samelje.  Prži  se na dva decilitra ulja. Prži  se sat I po  do  dva.  Mora dobro,  dobro  da se  isprži,  da bude  suv ,  da sa kašike  ne  pada. Dodaje se po ukusu šećer, so”. Nema tajne,  kaže  nam  Brana. Ipak  dodaje  da svaka  žena otkrije,  sitnicu  neku zbog  koje  je  svaki  ajvar  poseban  na svoj način. Najvažnije  je  ,  naglašava ,  da  se dobro  isprži. 

     Naša  vredna sagovornica je  članica Udruženja  žena  Evgenija  iz  Ježevice od  osnivanja.  Svoje  proizvode  promoviše   na svim  događajima  u  kojima udruženje  učestvuje gde  se  susreće  sa svojim mušterijama, ali  njviše  ih  dolazi  kod  nje  kući. Ajvar  je  pri  kraju,  a ostala  zimnica je  već pripremljena iz  takozvanog   slanog  programa.

  ,, Papriku  sa kupusom  sam oastavila I  ona ide  jako  lepo,  kornišone  domaće, mleveni  paradaiz , blagi  I  ljuti, kuvani,  moj  vojvođanski,  lovačku  salatu,  paprika  sa senfom”,  nabrojila  nam je  Brana samo  deo  bogatog asortimana  njenih  proizvoda.  

      Od  slatke  zimnice  popularna su  slatka  od  različitog  voća ,  sokovi,  kompoti,  sirupi.prava mala  oaz a zdravlja  jer  je  sve  domaće  bez ikakvih  aditiva  I to  kako  slani  tako  I  slatki  proizvodi.  

     Brana sav posao  obavlja  sama . Članovi  porodice  pripomognu , ali  najveći   I  najglavniji  deo  nju  čeka I  njene  vredne  ruke . Zato je  ove  godine  nabavila  mešalju ,  elektičnu  mašinu  za  zimnicu  .  Silno  joj  se  obradaovala I  sebi  olakšala  posao.  

       Da  priprema  zimnicu  Brana je  naučila  od  svoje   svekrve.  Kada je  otišla  u  penziju  to  joj  je  bio  glavni  posao  I  mali  biznis  koji  stalno  unapređuje  I  uvećava . I  tako  deset  godina I   nije  se  umorila  , a kvalitet   je  ono  zbog  čega  su  potrebe  mušterija   sve  veće.     Uz  stare,  sve  je  više  I  novih  kupaca.  ,,Volim  da sam  aktivna  ,  ne  bih mogla  da mirujem,  volim  da  radim”,  kaže naša  vredna  I  ljubazna domaćica.   

Napišite komentar za ovaj članak

spisak dosadašnjih komentara za ovaj članak

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena * zvezdicom.
Info Press zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara.
Komentare koji sadrže govor mržnje, uvrede i psovke, kao i komentare koji se ne odnose na vest, ne objavljujemo.
Spisak dosadašnjih komentara za članak "Branin   ajvar  osvojio  mušterije  za  vrlo  kratko  vreme ". 
Podelite vaše mišljenje sa nama. Pošaljite komentar klikom na dugme - napišite komentar.

Najnoviji oglasi

Izdaje se radionica za mehaničarske i limarsko-farbarske usluge u Čačku

Izdajem radionicu za mehaničarske usluge sa 4 dizalice u užem centru grada. Izdajem radionicu za limarsko- farbarske usluge sa komorom u užem centru grada. Informacije možete dobiti na: 062/162 1111

“VINOMANIJA” ZLATIBOR 27.07.2024.GODINE PREZENTACIJA HYUNDAI “TUCSTON” – TERASA I PLATO ISPRED HOTELA PALISAD

Pridružite nam se na Festivalu  “Vinomanija” na Zlatiboru 27. julai otkrite najnovi model Hyundai Tuscona iz 2024. godine

Izdaje se stan kod hotela “Morava” u Čačku

Izdajem stan stan u kvalitetnoj novogradnji kog hotela Morava u Čačku. Stan je kompletno namešten, površine 35 m2. Informacije možete dobiti na: 064/ 148 03 77 064 /510 78 33

BAVARIA TEAM ČAČAK I BAVARIA CENTAR PRELJINA – AMSS

Za sve naše klijente odobravamo posebne mesečne popuste i akcije kao i stalne popuste za penzionere, lica sa troje i više dece kao i za nezaposlena lica, popust 28%.

BAVARIA TEAM ČAČAK I BAVARIA CENTAR PRELJINA – AMSS

U našim poslovnicama u Bavaria centar Preljina i Bavaria Team Čačak, Vašu registraciju mozete platiti na više mesečnih rata putem čekova gradjana, putem administrativne zabrane.

Kliknite ovde za sve oglase

pročitaj još sličnih vesti

Nova vizija SRC „Braća Milutinović“ kao osnova za razvoj sportskog turizma u Bajinoj Bašti

Bajina Bašta, opština poznata po izuzetnim prirodnim lepotama, bogatom kulturno- istorijskom nasleđu i brojnim manifestacijama poslednjih godina sve više se okreće sportskom turizmu. U Turističkoj organizaciji „Tara-Drina“ prepoznali su da bogatstvo prirodnih resursa… […]

Pred privrednicima novi zahtevi koji se tiču Pravilnika o PDV i elktronskom fakturisanju 

Najnovije Izmene i dopune Pravilnika o elektronskom fakturisanju i Pravilnika o PDV- u, koje se primenjuju od septembra ove godine, kao i izmene samog SEF-a usloviće brojne promene u svakodnevnom poslovanju obveznika vezano za… […]

Banke u užičkom kraju između dva rata

U okviru projekta „Užice- prestonica kulture Srbije „  u izložbenoj sali Jokanovića kuće, Narodni muzej Užice je priredio izložbu „Banke nosioci privrednog i društvenog razvoja u Užicu i užičkom kraju između dva rata… […]

Počinje  priprema  zemljišta  za  jesenju  setvu

 Poljoprivredni  proizvođači  nakon  završene žetve ,  započinju  pripremu zemljišta  za  jesenju  setvu. Stručnjaci  kažu  da  je  setvu  potrebno  prilagoditi  oranicama  i  savetuju  poštovanje  plodoreda koji  dosta  utiče  na prinos.  Osim  toga,  ističu,   važna… […]

Sokolići – biće voda dogodine , već 18 godina

Meštani čačanskog  sela Sokolići  već 18 godina muku muče sa vodom pa se snabdevaju vodom iz cisterni, ali to za potrebe seoskih domaćinstava nije dovoljno. Biti bez vode u 21.veku je  nedopustivo. To… […]

Kliknite ovde za sve vesti iz društva

pretraži sajt

Broj pregleda

Brojač
28

Pregleda do sada

Hvala što pratite naš portal.

najnovije vesti

Podelite objavu

Kliknite na znak plus

Podelite vest na društvenim mrežama.

Zapratite nas na fejsbuku

VRATITE SE NA POČETAK STRANE

Impresum  •  Marketing  •  Kontakt informacije  •  Uslovi korišćenja  •  Politika privatnosti  •  Deklaracija o kolačićima  •  Pristup podacima 

2024 © Info Press - Sva prava zadržana. Web design by Real Media Factory

Branin   ajvar  osvojio  mušterije  za  vrlo  kratko  vreme 

15/09/2024
Autor:
Gordana Rajičić
Izvor: Infopress
Foto: Infopress

Brana  Joksić  iz  Ježevice  kod  Čačka  već  deset  godina  priprema  najbolji  ajvar  ,  kako  kažu  njene  mušterije,  i  to  ne  samo  u  čačanskom  kraju  već i  mnogo  šire.  Ovaj  proizvod  je  samo  jedan  deo brojne  slane  i  slatke  Branine  zimnice  nadaleko  čuvene.  Sve  proizvodi  sama  priprema  i  sve  je  bez  ikakvih  veštačkih  dodataka.  Ove  sezone  pripremila  je  više  od  500  tegli  ajvara  uz  druge  salate,  džemove ,  pekmeze ,  slatka ,  kompote,  sirupe  i  drugo.  Njene  proizvode  je  moguće  poručiti  on lajn putem  interneta  , a vrši  i  kućnu  dostavu.   

      Kod  Brane  Joksić  iz   Ježevice , iz  čije  radionice  stiže  najbolji  ajvar  , popularni  šporet  Smederevac ne  gasi  se  od  maja do  kraja  oktobra.  Ostavlajnje  zimnice  započinje  sa  jagodama ,  a završav sa  dunjama.  Između  toga  slani    program  se  podrazumeva.  Trenutno  ostavlja  ajvar iako je  već  više  od  500  tegli   ove  salate  pripremila,  još  je  mnogo  ostalo  za  pripremu  jer  je  potražnja  za  ovim  njenim  proizvodom    izuzetno  velika.  

  ,, Sada je  sezona ajvara  I  ostavljam  od  čisto  pečene  paprike, blagi  I  ljuti. Po  želji  mušterije  dodajem  plavi  paradaiz . Mnogo sam ostavila , ali  sada zaliha nemam  ni  malo . Ajvar  je  I  dalje  u  toku  I  ostavićemo  još  dosta”,  kaže  Brana.  Ona  dnevno  pripremi  nekoliko  desetina   tegli.  Tome  prethodi  nekoliko  svojevrsnih   faza   obrade  paprike . 

  ,, Jedan dan pečem, jedan dan ljuštim ,  treći dan pržim. Jedno  50  teglo  dnevno  pripremim.  Ne  može  više”,  rekla  nam  je  Brana I  ispričala nma recept  za  ajvar. ,,Opere se  paprika,  izbriše,  peče ,  oljušti  se  , sve  se  lepo  očisti.  Onda se samelje.  Prži  se na dva decilitra ulja. Prži  se sat I po  do  dva.  Mora dobro,  dobro  da se  isprži,  da bude  suv ,  da sa kašike  ne  pada. Dodaje se po ukusu šećer, so”. Nema tajne,  kaže  nam  Brana. Ipak  dodaje  da svaka  žena otkrije,  sitnicu  neku zbog  koje  je  svaki  ajvar  poseban  na svoj način. Najvažnije  je  ,  naglašava ,  da  se dobro  isprži. 

     Naša  vredna sagovornica je  članica Udruženja  žena  Evgenija  iz  Ježevice od  osnivanja.  Svoje  proizvode  promoviše   na svim  događajima  u  kojima udruženje  učestvuje gde  se  susreće  sa svojim mušterijama, ali  njviše  ih  dolazi  kod  nje  kući. Ajvar  je  pri  kraju,  a ostala  zimnica je  već pripremljena iz  takozvanog   slanog  programa.

  ,, Papriku  sa kupusom  sam oastavila I  ona ide  jako  lepo,  kornišone  domaće, mleveni  paradaiz , blagi  I  ljuti, kuvani,  moj  vojvođanski,  lovačku  salatu,  paprika  sa senfom”,  nabrojila  nam je  Brana samo  deo  bogatog asortimana  njenih  proizvoda.  

      Od  slatke  zimnice  popularna su  slatka  od  različitog  voća ,  sokovi,  kompoti,  sirupi.prava mala  oaz a zdravlja  jer  je  sve  domaće  bez ikakvih  aditiva  I to  kako  slani  tako  I  slatki  proizvodi.  

     Brana sav posao  obavlja  sama . Članovi  porodice  pripomognu , ali  najveći   I  najglavniji  deo  nju  čeka I  njene  vredne  ruke . Zato je  ove  godine  nabavila  mešalju ,  elektičnu  mašinu  za  zimnicu  .  Silno  joj  se  obradaovala I  sebi  olakšala  posao.  

       Da  priprema  zimnicu  Brana je  naučila  od  svoje   svekrve.  Kada je  otišla  u  penziju  to  joj  je  bio  glavni  posao  I  mali  biznis  koji  stalno  unapređuje  I  uvećava . I  tako  deset  godina I   nije  se  umorila  , a kvalitet   je  ono  zbog  čega  su  potrebe  mušterija   sve  veće.     Uz  stare,  sve  je  više  I  novih  kupaca.  ,,Volim  da sam  aktivna  ,  ne  bih mogla  da mirujem,  volim  da  radim”,  kaže naša  vredna  I  ljubazna domaćica.   

Napiši komentar

komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena * zvezdicom. Info Press zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara. Komentare koji sadrže govor mržnje, uvrede i psovke, kao i komentare koji se ne odnose na vest, ne objavljujemo.
Spisak dosadašnjih komentara za članak "Branin   ajvar  osvojio  mušterije  za  vrlo  kratko  vreme ". Podelite vaše mišljenje sa nama. Pošaljite komentar klikom na dugme - napišite komentar.

Najnoviji oglasi

Izdaje se radionica za mehaničarske i limarsko-farbarske usluge u Čačku

Izdajem radionicu za mehaničarske usluge sa 4 dizalice u užem centru grada. Izdajem radionicu za limarsko- farbarske usluge sa komorom u užem centru grada. Informacije možete dobiti na: 062/162 1111

“VINOMANIJA” ZLATIBOR 27.07.2024.GODINE PREZENTACIJA HYUNDAI “TUCSTON” – TERASA I PLATO ISPRED HOTELA PALISAD

Pridružite nam se na Festivalu  “Vinomanija” na Zlatiboru 27. julai otkrite najnovi model Hyundai Tuscona iz 2024. godine

Izdaje se stan kod hotela “Morava” u Čačku

Izdajem stan stan u kvalitetnoj novogradnji kog hotela Morava u Čačku. Stan je kompletno namešten, površine 35 m2. Informacije možete dobiti na: 064/ 148 03 77 064 /510 78 33

Pogledaj sve oglase

Pročitaj slične vesti

Nova vizija SRC „Braća Milutinović“ kao osnova za razvoj sportskog turizma u Bajinoj Bašti

Bajina Bašta, opština poznata po izuzetnim prirodnim lepotama, bogatom kulturno- istorijskom nasleđu i brojnim manifestacijama poslednjih godina sve više se okreće sportskom turizmu. U Turističkoj organizaciji „Tara-Drina“ prepoznali su da bogatstvo prirodnih resursa… […]

Pred privrednicima novi zahtevi koji se tiču Pravilnika o PDV i elktronskom fakturisanju 

Najnovije Izmene i dopune Pravilnika o elektronskom fakturisanju i Pravilnika o PDV- u, koje se primenjuju od septembra ove godine, kao i izmene samog SEF-a usloviće brojne promene u svakodnevnom poslovanju obveznika vezano za… […]

Banke u užičkom kraju između dva rata

U okviru projekta „Užice- prestonica kulture Srbije „  u izložbenoj sali Jokanovića kuće, Narodni muzej Užice je priredio izložbu „Banke nosioci privrednog i društvenog razvoja u Užicu i užičkom kraju između dva rata… […]

Pogledaj sve vesti

pretraži sajt

Zapratite nas na fejsbuku

redakcija@infopress.rs

Marketing@infopress.rs

VRATITE SE NA POČETAK STRANE
angle-double-up