Ljubitelji vina, 3. avgusta u prostoru kongresnog centra „Koledo“ hotela „Mona“ na Zlatiboru, na sada već tradicionalnom Salonu vina, mogli su uživati u raznovrsnoj selekciji domaćih i stranih vina i zabavite se uz zanimljive radionice i odličan muzički program.
Ovogodišnji, šesti po redu Salon vina okupio je predstavnike HoReCa sektora iz zemlje i regiona, kao i brojne turiste, posetioce Zlatibora i stanovnike okolnih opština.
Posetioci su mogli da se zabave uz tri radionice:
1. Radionica NAIZGLED NESPOJIVO koja je počela u 17 časova, u kojoj je somelijer Nikola Bogićević otkrio tajne svog umeća i prezentovao kako određena hrana, koja na prvi pogled deluje nespojivo sa vinom, zapravo tek uz ovaj napitak dobija posebnu čar.
2. Radionica VOĆE U FLAŠI, koja je na programu bila od 18:30 časova. Na ovoj radionici bile su predstavljene četiri rakije brenda Stara Sokolova, a isto tako ljubiteljima ovog pića i brenda bio je na raspolaganju užitak u degustaciji ove čuvene rakije, kao i mogućnost da razmene iskustva i popričaju sa njenim proizvođačima.
3. Završna radionica VUK I MEHURIĆI, od 20 časova, koja je praktično bila kao šlag na torti za sve sladokusce dobre kapljice, gde su predstavljena prenušava vina Vinarije Kovačević.
Nekoliko godina u nazad, hotel Zlatibor MONA je prepoznala značaj uključivanja lokalnih dobavljača u ponudu hotela kao bitan element lokalnog održivog razvoja, ali i jedinstvene ponude, a to isto je ispratila i podržala TO Zlatibor. Sam koncept, u svetu poznat kao Slow Food koncept (negovanje proizvodnje tradicionalnih namirnica i jela, upakovano na moderan način) jeste pravac u kojem hotel „Mona“ i TO „Zlatibor“ žele da se gastronomska ponuda hotela i Zlatibora razvija. Prvi projekat sa ovakvim konceptom je Planinski doručak realizovan od strane Regionalne razvojne agencije Zlatibor i finansiran od strane USAID-a, a tome se potom priključila i novootvorena zlatiborska mlekara „Naša Zlatka“.
U predstojećem periodu, plan je osnivanja tzv. Zlatiborske Convive (lokalanog udruženja za razvoj i negovanje proizvodnje tradicionalnih namirnica i jela) koja treba dodatno da afirmiše ovaj značajan koncept i time pomogne loklanim proizvođačima u plasmanu svojih proizvoda kako na lokalnom, tako i na regionalnom i međunarodnom nivou.
Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena * zvezdicom. Info Press zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara. Komentare koji sadrže govor mržnje, uvrede i psovke, kao i komentare koji se ne odnose na vest, ne objavljujemo.
Spisak dosadašnjih komentara za članak "Šesti Salon vina u zlatiborskom hotelu „Mona“". Podelite vaše mišljenje sa nama. Pošaljite komentar klikom na dugme - napišite komentar.
Izdajem radionicu za mehaničarske usluge sa 4 dizalice u užem centru grada. Izdajem radionicu za limarsko- farbarske usluge sa komorom u užem centru grada. Informacije možete dobiti na: 062/162 1111
Izdajem stan stan u kvalitetnoj novogradnji kog hotela Morava u Čačku. Stan je kompletno namešten, površine 35 m2. Informacije možete dobiti na: 064/ 148 03 77 064 /510 78 33
Za sve naše klijente odobravamo posebne mesečne popuste i akcije kao i stalne popuste za penzionere, lica sa troje i više dece kao i za nezaposlena lica, popust 28%.
U našim poslovnicama u Bavaria centar Preljina i Bavaria Team Čačak, Vašu registraciju mozete platiti na više mesečnih rata putem čekova gradjana, putem administrativne zabrane.
Ljubitelji vina, 3. avgusta u prostoru kongresnog centra „Koledo“ hotela „Mona“ na Zlatiboru, na sada već tradicionalnom Salonu vina, mogli su uživati u raznovrsnoj selekciji domaćih i stranih vina i zabavite se uz zanimljive radionice i odličan muzički program.
Ovogodišnji, šesti po redu Salon vina okupio je predstavnike HoReCa sektora iz zemlje i regiona, kao i brojne turiste, posetioce Zlatibora i stanovnike okolnih opština.
Posetioci su mogli da se zabave uz tri radionice:
1. Radionica NAIZGLED NESPOJIVO koja je počela u 17 časova, u kojoj je somelijer Nikola Bogićević otkrio tajne svog umeća i prezentovao kako određena hrana, koja na prvi pogled deluje nespojivo sa vinom, zapravo tek uz ovaj napitak dobija posebnu čar.
2. Radionica VOĆE U FLAŠI, koja je na programu bila od 18:30 časova. Na ovoj radionici bile su predstavljene četiri rakije brenda Stara Sokolova, a isto tako ljubiteljima ovog pića i brenda bio je na raspolaganju užitak u degustaciji ove čuvene rakije, kao i mogućnost da razmene iskustva i popričaju sa njenim proizvođačima.
3. Završna radionica VUK I MEHURIĆI, od 20 časova, koja je praktično bila kao šlag na torti za sve sladokusce dobre kapljice, gde su predstavljena prenušava vina Vinarije Kovačević.
Nekoliko godina u nazad, hotel Zlatibor MONA je prepoznala značaj uključivanja lokalnih dobavljača u ponudu hotela kao bitan element lokalnog održivog razvoja, ali i jedinstvene ponude, a to isto je ispratila i podržala TO Zlatibor. Sam koncept, u svetu poznat kao Slow Food koncept (negovanje proizvodnje tradicionalnih namirnica i jela, upakovano na moderan način) jeste pravac u kojem hotel „Mona“ i TO „Zlatibor“ žele da se gastronomska ponuda hotela i Zlatibora razvija. Prvi projekat sa ovakvim konceptom je Planinski doručak realizovan od strane Regionalne razvojne agencije Zlatibor i finansiran od strane USAID-a, a tome se potom priključila i novootvorena zlatiborska mlekara „Naša Zlatka“.
U predstojećem periodu, plan je osnivanja tzv. Zlatiborske Convive (lokalanog udruženja za razvoj i negovanje proizvodnje tradicionalnih namirnica i jela) koja treba dodatno da afirmiše ovaj značajan koncept i time pomogne loklanim proizvođačima u plasmanu svojih proizvoda kako na lokalnom, tako i na regionalnom i međunarodnom nivou.
Napiši komentar
komentari
Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena * zvezdicom. Info Press zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara. Komentare koji sadrže govor mržnje, uvrede i psovke, kao i komentare koji se ne odnose na vest, ne objavljujemo.
Spisak dosadašnjih komentara za članak "Šesti Salon vina u zlatiborskom hotelu „Mona“". Podelite vaše mišljenje sa nama. Pošaljite komentar klikom na dugme - napišite komentar.
Izdajem radionicu za mehaničarske usluge sa 4 dizalice u užem centru grada. Izdajem radionicu za limarsko- farbarske usluge sa komorom u užem centru grada. Informacije možete dobiti na: 062/162 1111
Izdajem stan stan u kvalitetnoj novogradnji kog hotela Morava u Čačku. Stan je kompletno namešten, površine 35 m2. Informacije možete dobiti na: 064/ 148 03 77 064 /510 78 33
Ovaj web sajt koristi kolačiće kako bi izvršavao određene funkcionalnosti, te radi analize poseta i prilagođavanja sadržaja. Načini prikupljanja, obrade i upravljanja ličnim podacima, definisani su dokumentom Politika privatnosti.
Obavezni kolačići
Obavezni kolačići su oni koji omogućavaju neometan rad sajta. Drugačije se nazivaju i funkcionalnim kolačićima. Njihovim isključivanjem ispravan rad ovog sajta ne bi bio moguć, te se oni nalaze u ovoj kategoriji obaveznih.
Ukoliko isključite ove kolačiće, nećemo biti u mogućnosti da zapamtimo vaša podešavanja privatnosti i obaveštenje o kolačićima biće iznova učitano na svakoj stranici koju posetite.
Analitički i marketinški kolačići
Ovi kolačići nam omogućavaju da prikupimo podatke o načinima korišćenja sajta i dalje unapređujemo sajt, kako bismo mogli da pružimo korisne i kvalitetne informacije, te pozitivna i personalizovana korisnička iskustva.
Molimo vas odobrite obavezne kolačiće kako bismo mogli da upamtimo vaša podešavanja.