Od proizvodnje do prerade voća i povrća na gazdinstvu Vučićević
Od proizvodnje do prerade voća i povrća na gazdinstvu Vučićević
16/07/2024
Autor:
Gordana Rajičić
Izvor: Infopress
Foto: Infopress
Kako bi povećala svoj kućni budžet, ali i preradila povrće iz sopstvene bašte koje je ostalo neprodato, Marija Vučićević iz Ježevice odlučila je da započne proizvodnju zimnice. U toku je ostavljanje krastavčića, a onda stiže paprika. U posao se uključila cela porodica . Za sada je Marijana zadovoljna i razmišlja da u narednom periodu poveća proizvodnju zbog izuzetno velike potražnje.
Proizvodnju zimnice Marija Vučićević započela je pre nekoliko godina.U ponudi je bogat asortiman od džemova, sokova do ajvara, paprike, krastavčića i drugo. U vreme naše posete ostavljala je krastavčiće , koji polako prolaze, a na red će doći drugo povrće. Postupak ostavljanja nije težak. Zahtevan jeste, da bi se dobio odgovarajući kvalitet i obavlja se po receptu naših baka. ,, Nije komplikovano. Naravno da treba puno rada i truda . Krastavčiće slažemo u tegle, nalivamo ih. Stavljamo ih da se kuvaju pola sata, sat. Kada provri, čekamo da se ohladi . Posle par sati ih vadimo i oni su gotovi za upotrebu. Mogu odmah da se koriste, ali i da ostanu za zimu.Mi dalje ne ostavljamo kornišone. Završili smo sa njima. Jagoda, trešnja , višnja, to je već završeno. Nektarine i kajsije su gotove.Sada krećemo sa smokvom, šljivom, šarenom salatom“, priča nam vredna Marija. Ona kaže da dnevno može da se ostavi 50 teglica krastavčića jer to zahteva da se obere, opere i druge pripreme. Ističe da je sa paprikom drugačije. Proizvodnja ide brže, naglašava i dodaje da paprika zahteva čišćenje, zatim barenje i to je malo brže . Kornišoni su spori, kao i slatko , objašnjava nam Marija.
Iako je kratko na tržištu , za njene proizvode nadaleko se čulo. Dolaze kupci iz čitave Srbije, a proizvodi se mogu se pronaći i preko interneta. ,, Uglavnom se trudim da preko interneta pronalazim svoje mušterije. S obzirom da radim par godina imam i dosta svojih stalnih kupaca. Ne traže nas po grupama. Imamo dosta puruka i preko internet grupa. Tu se dovijamo na različite načine da šaljemo. Brzom poštom, internetom . Odvozimo, dolaze, kako kad“, rekla nam je Marija.
Podrška porodice ne nedostaje. U posao su uključeni i suprug, svekrva, svekar. Kada joj obaveze u školi dozvoljavaju mami uvek pomaže i četrnaestogodišnja Isidora Već je i ona upoznala recepturu, pa dodaje određene sastojke , koliko bilo da zameni mamu. ,,Prvo sam počela sa mamom da berem krastavce i da joj nosim kofu. Onda sam gledala nju kako ona to ostavlja i sama naučila . Berem i voće kada treba, a uglavnom kačim na društvene mreže objave“, rekla nam je mila i poslušna Isidora.
Isidora ovaj posao voli , ali ona ima i drugih afiniteta. Na prvom mestu je muzika , pa sve ostalo i sve stiže, ispričala nam je . ,, Ne pevam, ali sviram klavir i klavijature i volela bi da predaje muzičko u školi“. Rekla nam je još i da igra folklor, ali nađe vremena za sve.
Vredna Marija kaže da prerađuje povrće koje je minimalno tretirano nekim preparatima. Namera joj je da u budućnosti pređe na sasvim organsku proizvodnje . U ovom trenutku ne razmišlja da poveća proizvodnju , što kasnije nije nemoguće. Ipak za sada , na prvom mestu joj je kvalitet . ,,Što se tiče proširenja proizvfodnje, da bi se zadržao kvalitet, ne može to. Možda malo još da se pojača, ali ne može previše jer se na kvantitetu gubi kvalitet . Sve je ručna proizvodnja, sve se čisti , prečišćava , ne koristimo pasterizatore i sve je po starim receptima“, kaže Marija.
Zadovoljna je Marija kako do sada funkcioniše njen mali biznis. Priznaje da na početku nije bilo lako. Vremenom , stekla je i iskustvo, pšroširila tržiše , a kvalitet je ono na čemu će uvek instistirati.
Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena * zvezdicom. Info Press zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara. Komentare koji sadrže govor mržnje, uvrede i psovke, kao i komentare koji se ne odnose na vest, ne objavljujemo.
Spisak dosadašnjih komentara za članak "Od proizvodnje do prerade voća i povrća na gazdinstvu Vučićević". Podelite vaše mišljenje sa nama. Pošaljite komentar klikom na dugme - napišite komentar.
Izdajem radionicu za mehaničarske usluge sa 4 dizalice u užem centru grada. Izdajem radionicu za limarsko- farbarske usluge sa komorom u užem centru grada. Informacije možete dobiti na: 062/162 1111
Izdajem stan stan u kvalitetnoj novogradnji kog hotela Morava u Čačku. Stan je kompletno namešten, površine 35 m2. Informacije možete dobiti na: 064/ 148 03 77 064 /510 78 33
Za sve naše klijente odobravamo posebne mesečne popuste i akcije kao i stalne popuste za penzionere, lica sa troje i više dece kao i za nezaposlena lica, popust 28%.
U našim poslovnicama u Bavaria centar Preljina i Bavaria Team Čačak, Vašu registraciju mozete platiti na više mesečnih rata putem čekova gradjana, putem administrativne zabrane.
Braća Miloš i Mladen Pavlović bave se i proizvodnjom domaćih proizvoda. Gosti mogu da očekuju tradicionalne dragačevske specijalitete po kojima je poznat ovaj kraj.
Od proizvodnje do prerade voća i povrća na gazdinstvu Vučićević
16/07/2024
Autor:
Gordana Rajičić
Izvor: Infopress
Foto: Infopress
Kako bi povećala svoj kućni budžet, ali i preradila povrće iz sopstvene bašte koje je ostalo neprodato, Marija Vučićević iz Ježevice odlučila je da započne proizvodnju zimnice. U toku je ostavljanje krastavčića, a onda stiže paprika. U posao se uključila cela porodica . Za sada je Marijana zadovoljna i razmišlja da u narednom periodu poveća proizvodnju zbog izuzetno velike potražnje.
Proizvodnju zimnice Marija Vučićević započela je pre nekoliko godina.U ponudi je bogat asortiman od džemova, sokova do ajvara, paprike, krastavčića i drugo. U vreme naše posete ostavljala je krastavčiće , koji polako prolaze, a na red će doći drugo povrće. Postupak ostavljanja nije težak. Zahtevan jeste, da bi se dobio odgovarajući kvalitet i obavlja se po receptu naših baka. ,, Nije komplikovano. Naravno da treba puno rada i truda . Krastavčiće slažemo u tegle, nalivamo ih. Stavljamo ih da se kuvaju pola sata, sat. Kada provri, čekamo da se ohladi . Posle par sati ih vadimo i oni su gotovi za upotrebu. Mogu odmah da se koriste, ali i da ostanu za zimu.Mi dalje ne ostavljamo kornišone. Završili smo sa njima. Jagoda, trešnja , višnja, to je već završeno. Nektarine i kajsije su gotove.Sada krećemo sa smokvom, šljivom, šarenom salatom“, priča nam vredna Marija. Ona kaže da dnevno može da se ostavi 50 teglica krastavčića jer to zahteva da se obere, opere i druge pripreme. Ističe da je sa paprikom drugačije. Proizvodnja ide brže, naglašava i dodaje da paprika zahteva čišćenje, zatim barenje i to je malo brže . Kornišoni su spori, kao i slatko , objašnjava nam Marija.
Iako je kratko na tržištu , za njene proizvode nadaleko se čulo. Dolaze kupci iz čitave Srbije, a proizvodi se mogu se pronaći i preko interneta. ,, Uglavnom se trudim da preko interneta pronalazim svoje mušterije. S obzirom da radim par godina imam i dosta svojih stalnih kupaca. Ne traže nas po grupama. Imamo dosta puruka i preko internet grupa. Tu se dovijamo na različite načine da šaljemo. Brzom poštom, internetom . Odvozimo, dolaze, kako kad“, rekla nam je Marija.
Podrška porodice ne nedostaje. U posao su uključeni i suprug, svekrva, svekar. Kada joj obaveze u školi dozvoljavaju mami uvek pomaže i četrnaestogodišnja Isidora Već je i ona upoznala recepturu, pa dodaje određene sastojke , koliko bilo da zameni mamu. ,,Prvo sam počela sa mamom da berem krastavce i da joj nosim kofu. Onda sam gledala nju kako ona to ostavlja i sama naučila . Berem i voće kada treba, a uglavnom kačim na društvene mreže objave“, rekla nam je mila i poslušna Isidora.
Isidora ovaj posao voli , ali ona ima i drugih afiniteta. Na prvom mestu je muzika , pa sve ostalo i sve stiže, ispričala nam je . ,, Ne pevam, ali sviram klavir i klavijature i volela bi da predaje muzičko u školi“. Rekla nam je još i da igra folklor, ali nađe vremena za sve.
Vredna Marija kaže da prerađuje povrće koje je minimalno tretirano nekim preparatima. Namera joj je da u budućnosti pređe na sasvim organsku proizvodnje . U ovom trenutku ne razmišlja da poveća proizvodnju , što kasnije nije nemoguće. Ipak za sada , na prvom mestu joj je kvalitet . ,,Što se tiče proširenja proizvfodnje, da bi se zadržao kvalitet, ne može to. Možda malo još da se pojača, ali ne može previše jer se na kvantitetu gubi kvalitet . Sve je ručna proizvodnja, sve se čisti , prečišćava , ne koristimo pasterizatore i sve je po starim receptima“, kaže Marija.
Zadovoljna je Marija kako do sada funkcioniše njen mali biznis. Priznaje da na početku nije bilo lako. Vremenom , stekla je i iskustvo, pšroširila tržiše , a kvalitet je ono na čemu će uvek instistirati.
Napiši komentar
komentari
Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena * zvezdicom. Info Press zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara. Komentare koji sadrže govor mržnje, uvrede i psovke, kao i komentare koji se ne odnose na vest, ne objavljujemo.
Spisak dosadašnjih komentara za članak "Od proizvodnje do prerade voća i povrća na gazdinstvu Vučićević". Podelite vaše mišljenje sa nama. Pošaljite komentar klikom na dugme - napišite komentar.
Izdajem radionicu za mehaničarske usluge sa 4 dizalice u užem centru grada. Izdajem radionicu za limarsko- farbarske usluge sa komorom u užem centru grada. Informacije možete dobiti na: 062/162 1111
Izdajem stan stan u kvalitetnoj novogradnji kog hotela Morava u Čačku. Stan je kompletno namešten, površine 35 m2. Informacije možete dobiti na: 064/ 148 03 77 064 /510 78 33
Braća Miloš i Mladen Pavlović bave se i proizvodnjom domaćih proizvoda. Gosti mogu da očekuju tradicionalne dragačevske specijalitete po kojima je poznat ovaj kraj.
Ovaj web sajt koristi kolačiće kako bi izvršavao određene funkcionalnosti, te radi analize poseta i prilagođavanja sadržaja. Načini prikupljanja, obrade i upravljanja ličnim podacima, definisani su dokumentom Politika privatnosti.
Obavezni kolačići
Obavezni kolačići su oni koji omogućavaju neometan rad sajta. Drugačije se nazivaju i funkcionalnim kolačićima. Njihovim isključivanjem ispravan rad ovog sajta ne bi bio moguć, te se oni nalaze u ovoj kategoriji obaveznih.
Ukoliko isključite ove kolačiće, nećemo biti u mogućnosti da zapamtimo vaša podešavanja privatnosti i obaveštenje o kolačićima biće iznova učitano na svakoj stranici koju posetite.
Analitički i marketinški kolačići
Ovi kolačići nam omogućavaju da prikupimo podatke o načinima korišćenja sajta i dalje unapređujemo sajt, kako bismo mogli da pružimo korisne i kvalitetne informacije, te pozitivna i personalizovana korisnička iskustva.
Molimo vas odobrite obavezne kolačiće kako bismo mogli da upamtimo vaša podešavanja.